Despre noi

Prin activitatea noastră ne străduim să sprijinim antreprenorii, acordându-le mijloacele financiare necesare într-un mod simplu şi transparent.

Ştim că într-o firmă lichiditatea financiară este importantă. Ea permite nu numai reglarea obligaţiilor la timp, dar mai presus de orice, dezvoltarea rapidă a afacerii. Stim ce greutăţi îi aşteaptă pe antreprenorii aflaţi la diverse etape ale dezvoltarii firmelor lor. De aceea oferta noastră a fost adaptată şi pentru cei care sunt la începutul afacerii lor, dar şi pentru antreprenorii cu experienţă. Facem cunoştinţă, iar noi ne străduim să adaptăm oferta la nevoile tale.

Factoringul prin AFORTI FACTOR ROMANIA IFN S.A. se caracterizează prin minimum de formalităţi, abordarea personalizată a clientului, prin siguranţă dar şi reguli transparente şi clare de colaborare. Imbinând toate aceste trăsături, noi propunem un mecanism simplu, datorită căruia reprezentăm un sprijin important în dezvoltarea şi funcţionarea întreprinderilor mici şi mijlocii. Redăm firmelor lichiditatea financiară rapid şi prin reguli transparente.

Pe lângă factoring clienţii noştri primesc un pachet bogat de servicii suplimentare, printre altele atenţia individuală a unui specialist, consultarea Biroului de Analize precum şi consultanţă juridică. Produsul nostru se caracterizează prin luarea rapidă a deciziilor în factoring şi prin faptul că avansul poate fi şi de 100%.

Intrebări frecvente

Principala diferenţă dintre credit şi factoring este modul în care se dispune de fondurile obţinute. Prin credite se pot finanţa doar acele activităţi care, din punctul de vedere al băncii, sunt justificate. De aceea analiza antreprenorului se face pe baza istoricului său, ţinându-se cont de valoarea bunurilor sale actuale (de ex. proprietăţi imobilare, flote sau echipamente). In cazul factoringului este altfel – scopul căruia i se dedică fondurile depinde exclusiv de firmă- şi nu de cel care acordă finanţarea. Factoringul garantează libertatea utilizării fondurilor.

Factoringul este, cu siguranţă, o formă de finanţare mai accesibilă decât creditul. Factorii se uită la posibilităţile de dezvoltare, deci la viitorul firmei, în timp ce pentru bancă important este istoricul acesteia. Intre timp, firmele cu o dezvoltare dinamică au dificultăţi cu finanţarea nevoilor lor, iar necesarul de capital de rulaj creşte odată cu creşterea rapidă a vânzărilor. In asemenea situaţii merită luat în considerare serviciul de factoring.

La AFORTI FACTOR ROMANIA IFN S.A. procedura de factoring a fost simplificată la minimum. In plus, la fiecare etapă antreprenorul este sprijinit de un specialist dedicat.Intervalul de timp între depunerea documentelor pentru semnarea contractului se poate închide pe parcursul unei singure zile. Finanţarea pe care pot conta proprietarii firmelor este de la 5000 şi până la chiar 150 000 LEI.

In AFORTI FACTOR ROMANIA IFN S.A. suntem deschişi la colaborarea cu toţi antreprenorii. De serviciile de factoring pot beneficia atât firmele din sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii, dar şi persoanele fizice autorizate, freelancerii, startupurile, firmele mari şi orice fel de societăţi.

Din păcate, nu – din definiţie factoringul se aplică doar la facturile care nu sunt scadente.

Factoringul este un serviciu modern, din ce în ce mai popular, care este asociat încă de cei mai mulţi antreprenori cu procesul de recuperare a creanţelor. Un lucru pe deplin neadevărat, în realitate au puţine lucruri în comun. Se cuvine clarificat că apelând la factoring se pot oferi termene de plată mai lungi, asigurându-se totodata lichiditate financiară. Majoritatea clienţilor apreciază disponibilitatea de prelungire a termenelor de plată a facturilor, iar o conştientizare mai bună a serviciului îi va convinge pe parteneri că nu au de ce să se teamă.

Factoringul debitor este un serviciu financiar ce constă în achitarea de către AFORTI FACTOR ROMANIA IFN S.A. a obligaţiei financiare a antreprenorului către furnziorul său.

Factoringul debitor se adresează persoanelor fizice ce desfăşoară activităţi economice, societăţilor civile dar si firmelor comerciale ce aşteaptă din partea furnizorilor o prelungire a termenului de plată.

Ai o firmă, vinzi servicii, pentru care emiţi facturi – de multe ori, cu termen de plată amânat. Nu mai aştepţi plata, de ex., două luni, deoarece ai nevoie urgentă de bani pentru investiţiile curente. In ajutor îţi vine factoringul de creanţe. Factura pe care ai emis-o o transferi spre finanţare de către Factor (AFORTI FACTOR ROMANIA IFN S.A.). Noi îţi achităm banii (sub forma unui avans ce poate fi chiar de 100%) şi aşteptăm plata din partea partenerului tău. Datorită acestui fapt dobândeşti lichiditate financiară, pe care o direcţionezi spre dezvoltarea afacerii tale.

Factoringul debitor se mai numeşte şi factoring invers. De ce? Pentru că, în acest caz, facturile de finanţat (spre deosebire de factoringul de creanţe) se transferă catre beneficiarul mărfurilor sau serviciilor. Imaginează-ţi că trebuie să achiţi bani furnizorilor tăi, dar pe moment nu ai lichidităţi. Atunci apelezi la factoringul debitor, iar Factorul (AFORTI FACTOR ROMANIA IFN S.A.) acoperă obligaţiile tale financiare, pe care tu le achiţi ulterior la un termen convenabil pentru tine.

Suntem aici ca să ajutăm firma ta

TELEFONEAZĂ-NE

(+4) 031.40.40.300

Îţi răspundem la întrebări.

Contactează-ne

COMPLETEAZĂ FORMULARUL ON-LINE

Doar un pas te mai desparte de primirea banilor! Ia vezi ce simplu este.

Completează formularul

GĂSEŞTE-ƮI CONSULTANTUL

Suntem flexibili – consultanţii noştri adaptează factoringul la nevoile firmei tale!

Găseşte-ţi un consultant